7x kunst & design! rondje langs Flevolandse galeries!

By on mei 28, 2016


Galerie de Paardenstal 2014 aangepast
Ben je op zoek naar een hartverwarmend en blijvend cadeau? Voor de feestdagen misschien, of een verjaardag? Of is het tijd om jezelf te verwennen met iets fraais voor aan de wand, een object voor je interieur of iets voor in de tuin? Maak dan een rondje langs deze zeven bijzondere galeries in Flevoland! Daar vind je grote en kleine cadeaus voor elke portemonnee. Van schilderijen of sculpturen tot kleine objecten zoals vazen, glazen of wandobjecten. Maar ook sieraden, boeken, designtassen, tuinbeelden, horloges en nog veel meer!

De galeries die we hier in willekeurige volgorde beschrijven staan allemaal in onze laatste editie en je vindt ze verspreid over heel Flevoland. Van Almere tot Biddinghuizen, van Urk tot Lelystad. Iedere galerie heeft een eigen stijl, vertegenwoordigt eigen kunstenaars en ontwerpers en heeft dan ook een unieke collectie. Het loont dus echt de moeite om overal een kijkje te nemen.

Fotobijschrift: object van keramiek van Margreet Zwetsloot, Galerie de Paardenstal

 

Galerie Aan de Amstel - Dronten

Galerie kunstuitleen inlijsterij Aan de Amstel in Biddinghuizen

De nieuwe eigenaren van Galerie Aan de Amstel, Wim Schoonhoven en Caroline Bik, zijn kunstliefhebbers in hart en nieren. Ze verzamelden al lange tijd kunst voordat in de zomer van 2016 de mogelijkheid zich voordeed om de galerie van Petra Leene (de voormalige eigenaresse) over te nemen. Hun ruime boerderij in het landelijke gebied van Biddinghuizen biedt nu ruimte aan internationale kunst. In de toekomst hopen ze zelfs een beeldentuin te realiseren. Kennismaken? Kunst kijken, huren of kopen? Werk laten inlijsten? In Biddinghuizen ben je van harte welkom om de collectie te komen bekijken!

Openingstijden Galerie Aan de Amstel, Ellerweg 23 in Biddinghuizen / za van 10.00 – 17.00 uur of op afspraak.

zagalerie2533Galerie, lijstenmakerij en kunstuitleen ArtXpose (voorheen Atelier Nestor) in Zeewolde

ArtXpoze (O51 in ons boek, voorheen Atelier Nestor) beschikt over enkele honderden, voornamelijk oorspronkelijke, werken op doek. De schilderijen variëren van abstrakt tot figuratief. De collectie wisselt voortdurend; niet alleen omdat er regelmatig nieuwe kunstenaars bij komen maar ook omdat de kunstuitleen honderden kunstwerken circuleren. Van twee populaire kunstenaressen, te weten Kathelijne Hes en Ineke te Kaate, heeft de galerie één van de grootste collecties van Nederland. Ook de schilderijen en beelden van Wilhelmien Nijboer zijn in ruime mate vertegenwoordigd. Naast werken van bekende kunstenaars zijn juist ook debuterende kunstenaars van Nederlandse bodem en aanstormend buitenlands talent van toegevoegde waarde op de collectie. En behalve schilderijen vind je er ook sculpturen, vazen, batiks en meer.

Openingstijden ArtXpose, Krachtenveld 52, Zeewolde / wo tm za 9.30 – 12.30 uur en iedere 3e zondag van de maand van 13.30 – 16.30 uur . Of op afspraak!

Galerie de Paardenstal (Art & Garden) in het landelijke Espel

Galerie de PaardenstalBen je al eens bij Galerie de Paardenstal (N28 in ons boek) in het landelijk gelegen Espel geweest? Daar vind je een beeldentuin, galerie en galeriewinkel met een ruim aanbod kunst en design. Van schilderijen en etsen tot objecten van onder andere glas, keramiek en brons. Wie op zoek is naar fraaie kunstcadeautjes is hier aan het goede adres. De galerie heeft kunstwerken van diverse kunstenaars in stock. Er zijn schilderijen van o.a. de kunstenaars Puck Steinbrecher, Yvon van Wordragen, Juul Kortekaas, Eelco Maan, Doet Boersma, Gertjan Scholte-Albers, Cees van Es, e.a.. En wat dacht je van betaalbare zeefdrukken, kunstboeken, hoedjes, gedichtenbundels, Kazuri sieraden uit Kenia, sieraden van Anne-Marie Chagnon, poëzieproducten van Plint, tassen van de ontwerpsters Maria la Verda en Linde van der Poel (by-Lin), sieraden van Clic en Step by Step, kunstkaarten en -boeken etc.. De beeldentuin is in de wintermaanden ook toegankelijk!

Openingstijden: Galerie de Paardenstal, Noordermiddenweg 2, Espel / do tm za 13.30 – 17.00 uur en daarnaast elke 1e, 3e en 5e zondag van de maand van 13.30 – 17.00 uur.


impressie galerie Geert WeerstandAtelier / Galerie Geert Weerstand op Urk

In de pittoreske oude dorpskern van Urk vind je het atelier en de galerie van Geert Weerstand (N38 in ons boek). Verschillende mozaïeken, glasapplicaties en graveerwerken zijn hier te zien en te koop. Naast zijn eigen werk exposeert Geert ook enkele andere Urker kunstenaars zoals schilderijen van Stiene Romkes, pasteltekeningen van Ella Bakker en bronzen sculpturen van Okke Weerstand. Geert wil de bezoekers op deze manier graag kennis laten maken met een andere culturele en artistieke beleving van Urk en haar bijzondere visserij gemeenschap. Vergeet Geert niet te vragen naar zijn bijzondereVan Gogh Kelder‘. Geert is een groot bewonderaar van het werk en het leven van kunstenaar Vincent van Gogh. In de loop der jaren heeft hij diverse kunstwerken gemaakt geïnspireerd door het werk van Van Gogh. Inmiddels zijn er in de kelder onder zijn woning zo’n zeventig werkstukken van Geert, in diverse technieken, te bewonderen. En oja, voor ik het vergeet…Geert geeft ook workshops mozaïek.

Openingstijden: Atelier & Galerie Geert Weerstand Wijk 2-92 te Urk is vaak geopend maar heeft geen vaste openingstijden. Op zondag gesloten. Dus bel even als je langs wilt komen via 06 – 51 348 148

 

Bos Fine ArtHuis & tuin vol kunst bij Bos Fine Art in Lelystad

Sind 1988 vind je galerie Bos Fine Art (L19) in Lelystad,  een huis en een tuin vol hedendaagse en moderne kunst met werken van onder andere Dick Bruna, Jan Hendriks, Karel See, Jeroen Stok e.v.a.. Ook voor bijzondere kunstcadeautjes kun je hier terecht! Van fotokunst tot schilderijen, van objecten en sculpturen tot… De galerie heeft een vestiging buiten de Flevopolder, namelijk in Utrecht aan de Nachtegaalstraat 3. Deze galerie is op werkdagen geopend van 10.0 – 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur. Kijk vooral ook even op de website en volg de galerie op facebook. Marianne en Paul bezoeken namelijk met regelmaat kunstenaars in hun eigen atelier en daar doen ze verslag van op hun facebook pagina.

Openingstijden: Bos Fine Art aan de Buitenplaats 131 in Lelystad / De galerie is tot 30 april 2017 alleen op afspraak geopend.


Atelier / Galerie Go4Art in Lelystad

Op zondag 6 oktober 2002 opende Gô Florès voor het eerst haar atelierdeuren (LO8 in ons boek). In eerste instantie schilderde en exposeerde zij in huis, maar sinds 2007 is een heerlijke werkplek gecreëerd d.m.v. een tuinatelier. In de sfeervolle tuin aan het water vind je de beelden van vier vaste Flevolandse kunstenaars die frequent hun beelden rouleren, zodat er steeds iets nieuws te zien is. Momenteel heeft Gô buiten olieverf en acrylschilderijen ook brons, gietbeton en glasfusion met staal in de tuin staan.

Openingstijden: Go4Art is geopend op afspraak!

Go4Art Lelystad

Go4Art Lelystad

 

Alosery ArtAlosery Art & Design Gallery in Almere Stad

Alosery Art & Design Gallery is het adres voor unieke glasobjecten en schilderijen van uiteenlopende kunstenaars en ontwerpers. Daarnaast beschikt de galerie over een designshop met een ruime collectie handgemaakte en mondgevormde glasobjecten en sieraden. Nieuw in de collectie zijn de design sieraden die vallen als een tattoo. Nieuwsgierig geworden? Ga maar snel een kijkje nemen in Almere Stad!

Openingstijden: Alosery Art & Design Gallery, Zoetlaarpassage 38 Almere Stad / di tm vr van 10 – 18.00 uur , za 10.00 – 17.00 uur en elke laatste zondag van de maand 13.00 – 16.00 uur

 

****************************************************************************

Op een rijtje:

Galerie kunstuitleen & lijstenmakerij Aan de Amstel in Dronten
Galerie lijstenmakerij & kunstuitleen ArtXpoze in Zeewolde
Galerie de Paardenstal in Espel (Noordoostpolder)
Bos Fine Art in Lelystad
Atelier Go4Art in Lelystad
Alosery Art & Design Gallery in Almere Stad

Check je voordat je op pad gaat nog wel even de openingstijden op de websites?

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

About Mariska Bronstring

^^^ VANDAAR / media ^ optimist ^ antieke boerderij in Saale-Unstrut ^ ecologisch bouwen ^ ons hout gestookte fornuis ^ Duitsland ^ green ^ vega-fan ^ concepts ^ nomad ^ magazine-a-holic ^ boek-o-fiel ^ vintage & retro ^ stillevens ^ upcycling van oude (bouw)materialen ^ chocolade ^ 't leven is een pickinick ^ slow cooking ^ Vandaar Flevoland ^ Almere-Buiten Flevoland Netherlands ^ Saale-Unstrut Deutschland ^^^ Voor o.a. een goeie espresso, handgemaakt design, biologische lekkernijen, taart van Pompadour, interieur & vintage winkeltjes en inspirerende mensen rijd ik gerust even om! En weet je wat.... ik heb geen haast :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>