#WKNDtip za 8/3 Canto Ostinato in de Verbeelding Zeewolde

By on februari 10, 2014
Kwartet in de Branding

Kwartet in de Branding

O wat past dat goed! Paviljoen de Verbeelding (O49 in ons boek) in combinatie met mijn favoriete pianostuk: de Canto Ostinato van de helaas onlangs overleden Nederlandse componist Simeon ten Holt… Een aantal jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met dit meesterlijke en wereldberoemde pianostuk. De klanken deden me belanden in een soort trance, ver weg van de bewoonde wereld (dezelfde ervaring had ik trouwens afgelopen zomer tijdens een klankschalenconcert heel vroeg in de morgen, tijdens ‘festival Nachtigall’ vlakbij onze boerderij in Duitsland). De Verbeelding in Zeewolde is een opvallend gebouw met uitzicht op een grote waterpartij en is ontworpen door architect Rene van Zuuk. De Verbeelding is onderdeel van een 7 kilometer lange kunstroute door Zeewolde.

Flevoland & Zen

Al eerder op dit ‘blogazine’ schreef ik dat het landschap van Flevoland bij mij vaak zorgt voor ‘leegte’. Zen. Stilte. Teruggeworpen op jezelf. En dat bedoel ik niet negatief. Want  juist daardoor kom ik tot nieuwe ideeën. Weg van alle ruis. De combinatie van de Canto Ostinato, zittend op een strandstoel, met uitzicht op typisch Flevolands landschap…hoe ‘Zen’ wil je het hebben?

Zaterdag 8 maart: Canto Ostinato door ‘Kwartet in de Branding’

Laat je op 8 maart 2014 dus meevoeren en kom genieten van vier pianisten, twee vleugels en anderhalf uur pianomuziek. De Canto Ostinato (letterlijke betekenis: ‘koppig lied’) werd voor het eerst uitgevoerd op 25 april 1979 in Bergen. Simeon zei over dit stuk dat het een weerspiegeling was van zijn eigen innerlijk. Inmiddels is het stuk wereldberoemd. De uitvoerende pianisten (vier jonge vrouwen) vormen sinds 2012 het Utrechtse “Kwartet in de branding”.

Reserveer kaartjes (Euro 15,-)!

De zaal is vanaf half 8 geopend. Vooraf zullen er unieke foto’s van de componist getoond worden. Kom op tijd, om kwart over 8 sluiten de deuren en gaat de reis beginnen…. En inderdaad, er zijn heerlijke strandstoelen, maar u mag zelf ook een matje, deken en een lekker kussentje meenemen! Er zijn nog enkele kaarten. Reserveren: muziekhuis@upcmail.nl

About Mariska Bronstring

^^^ VANDAAR / media ^ optimist ^ antieke boerderij in Saale-Unstrut ^ ecologisch bouwen ^ ons hout gestookte fornuis ^ Duitsland ^ green ^ vega-fan ^ concepts ^ nomad ^ magazine-a-holic ^ boek-o-fiel ^ vintage & retro ^ stillevens ^ upcycling van oude (bouw)materialen ^ chocolade ^ 't leven is een pickinick ^ slow cooking ^ Vandaar Flevoland ^ Almere-Buiten Flevoland Netherlands ^ Saale-Unstrut Deutschland ^^^ Voor o.a. een goeie espresso, handgemaakt design, biologische lekkernijen, taart van Pompadour, interieur & vintage winkeltjes en inspirerende mensen rijd ik gerust even om! En weet je wat.... ik heb geen haast :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>