Opleiding bio-dynamische (stads)boer? Warmonderhof!

By on februari 29, 2016

Warmonderhof tractor 630 breedBio is hip. De een na de andere bio-supermarkt opent de deuren en biologische boerenmarkten vind je in bijna elke grote plaats. Overal ter wereld verschijnen stadsboeren & poppen ‘urban gardens’ op. De grote trend voor 2016? Vegan! Nu zie je al in de grote steden steeds meer vegetarische en veganistische restaurantjes in het straatbeeld, bijvoorbeeld in Leipzig, Valencia, Hamburg, Amsterdam en Berlijn. Oh en wat dacht je van de foodfestivals…

Bio-dynamische landbouw? Om blij van te worden!

Tijdens onze zoektocht naar bijzondere adressen in Flevoland, belandden we op een zonnige dag bij de Warmonderhof in Dronten (O53 in ons boek). Daar werken vier ondernemingen op 85 ha volgens de bio-dynamische methode. Van boomgaard en landerijen tot kassen en van kippen of koeien tot bijen. Heb je je eigenlijk weleens verdiept in bio-dynamische landbouw en de bijbehorende filosofie? Als je dat eenmaal hebt gedaan, wil je waarschijnlijk (net als ik) het liefste dat al ons voedsel op die manier tot stand komt. En dan weet je ook dat de mensen die bij de Warmonderhof werken respect hebben voor alles wat leeft. Mij maakt het blij!

De producten die het land van de Warmonderhof voortbrengt koop je onder andere bij de Hofwinkel ter plaatse. En ook bij de Biologische Boerenmarkt (A27 in ons boek) die elke zaterdag in Almere plaatsvindt. Online koop je de producten via de hofwebwinkel.nl (in feite je online biologische supermarkt).

warmonderhof koeien aangepastOok biologische boer worden? Volg de vol- of deeltijd opleiding in Flevoland!

En daar, te midden van de groene landerijen en boomgaarden, leren studenten voor bio-dynamische boer of tuinder. Uit de hele wereld komen ze naar Flevoland om deze opleiding te volgen. Je studeert dus in een internationale omgeving en daarmee bouw je voor de rest van je leven een internationaal netwerk op! De carrièremogelijkheden zijn ook nog eens zeer uiteenlopend en kansrijk…

Deeltijd opleiding stadsboer in Amsterdam of Dronten!

Ben je klaar met je AH moestuintjes? Heb je de smaak te pakken met je mini urban garden op je balkon of in je vensterbank? Heb je een braakliggend stuk grond op het oog? Of heb je wellicht een plat dak waar je plannen mee hebt? Word biologisch (dynamische) stadsboer! Volg een deeltijd opleiding in Dronten of Amsterdam via de Warmonderhof (gemiddeld een dag onderwijs per week) en werk op een biologische boerderij (minimaal tachtig stagedagen per jaar op een zelf uitgekozen biologisch bedrijf). Door de intensieve lesdagen gecombineerd met de stage leer je in korte tijd erg veel.

extra weetjes over de opleiding!

De Warmonderhof opleiding (MBO) is in 2012 en 2013 verkozen tot beste groene MBO opleiding van Nederland. Warmonderhof biedt de vierjarige voltijds opleiding aan voor jongeren. Volwassenen zijn welkom om de deeltijd opleidingen te volgen. Dit zijn de opleidingen Biologisch Dynamische landbouw en Landbouw en Zorg. Warmonderhof is de enige gespecialiseerde opleiding voor biologisch dynamische land- en tuinbouw. Je kunt er, zonder agrarische vooropleiding, een opleiding volgen tot veehouder, akkerbouwer, fruitteler of tuinder.
 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

About Mariska Bronstring

^^^ VANDAAR / media ^ optimist ^ antieke boerderij in Saale-Unstrut ^ ecologisch bouwen ^ ons hout gestookte fornuis ^ Duitsland ^ green ^ vega-fan ^ concepts ^ nomad ^ magazine-a-holic ^ boek-o-fiel ^ vintage & retro ^ stillevens ^ upcycling van oude (bouw)materialen ^ chocolade ^ 't leven is een pickinick ^ slow cooking ^ Vandaar Flevoland ^ Almere-Buiten Flevoland Netherlands ^ Saale-Unstrut Deutschland ^^^ Voor o.a. een goeie espresso, handgemaakt design, biologische lekkernijen, taart van Pompadour, interieur & vintage winkeltjes en inspirerende mensen rijd ik gerust even om! En weet je wat.... ik heb geen haast :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>