Pssst… iemand verrassen? 5 Flevolandse verwentips!

By on februari 2, 2016

Haags taartje ValentijnIs het de hoogste tijd om je lief, een vriend, vriendin of misschien jezelf te verwennen? Heb je iets goed te maken? Is het binnenkort Valentijnsdag? Ben je op zoek naar een verjaardagscadeautje misschien? Is het bijna Kerstmis? Is Sinterklaas weer in het land? Ach, wat maakt ook eigenlijk niet uit… Er is altijd wel een reden om de liefde te vieren met leuke cadeautjes, toch? Hierbij wat 100% Flevolandse inspiratie. Van bubbels tot ontbijtjes en van handgemaakte sieraden tot fraaie taartjes! En het mooie is dat je al deze cadeautjes in Flevoland kunt kopen, online via een webshop maar ook in de winkel.

 

Ontbijtje op bed? Met producten van Zorgboerderij de Pruimenpot!

Soms vergeet je zomaar hoe leuk het is om iemand te verrassen met een huisgemaakt ontbijtje op bed, met verse broodjes en een dampend kopje koffie! Serveer je daar dan wellicht een huisgemaakte jam, kruidenthee van eigen oogst en een sapje bij van Zorgboerderij de Pruimenpot (O24 in ons boek)?

Bubbels van Gavi Wijnkopers!

Bij Gavi (O02 in het boek) uit Dronten vind je super betaalbare bubbels, van echte Franse champagne tot Spaanse Cava of Prosecco uit Italië. En die bestel je gewoon via de webshop. Voor een ontbijtje op bed met bubbels. En ook heerlijk bij aardbeitjes… Of kies je voor de 100% Hollandse Riesling bubbels van de Apostelhoeve die Gavi in het assortiment heeft?

Een zoet taartje erbij van Haagse Taartjes?

Het is maar goed dat ik ze niet eerder heb ontdekt, de Haagse Taartjes. Gemaakt van amandelen en witte chocolademousse. Je serveert ze als petit four of gewoon als lekker gebakje. Het assortiment? Maar liefst 12 soorten, waaronder cassis, mokka, toffee, kokos, pistache en tiramisu. Maar ik heb nu zin in de aardbei met hartjes (zie foto). Smaakt voortreffelijk bij de hierboven genoemde bubbels! Je koopt de taartjes, geschikt voor 8 personen, in heel Nederland maar ook direct bij de makers van de Haagse Taartjes uit Lelystad!

Of een grote doos bonbons van chocolaterie Brouwer?

Ja. Ik beken. Ik ben een chocoholic. En ik heb ook al eens meegedaan aan een workshop bonbons maken (vanaf 50,- p.p.) bij de chocoladefabriek van Chocolaterie Brouwer (L39 in ons boek). Na afloop van de workshop gingen we per persoon met 2 kilo home made bonbons naar huis. Ooooeeeh. Echt wel leuk om je lief mee te verrassen! Een doosje chocolade kan natuurlijk ook. Staat heel gezellig bij het ontbijtje op bed!

Een handgemaakt sieraad van Jacqueline Hermans?

In haar boerderij-atelier, aan een landweg in het groene boerenland van Zeewolde, ontwerpt en vervaardigt edelsmid Jacqueline Hermans (O23 in ons boek) sieraden. Jacqueline is trouwens niet zomaar edelsmid, ze is ook diamantair en Meester Goudsmid. Met liefde ontwerpt ze sieraden op maat. Misschien had je toch al het voornemen om je grote liefde dit jaar te verrassen met een sieraad? Dan is dit wellicht een mooi moment?

 

Ich bin nichts ohne dich. Ohne Liebe ist Alles verloren… (Mikis Theodorkakis / Michalis Ganas)

**************************************************

 

 

Bewaren

About Mariska Bronstring

^^^ VANDAAR / media ^ optimist ^ antieke boerderij in Saale-Unstrut ^ ecologisch bouwen ^ ons hout gestookte fornuis ^ Duitsland ^ green ^ vega-fan ^ concepts ^ nomad ^ magazine-a-holic ^ boek-o-fiel ^ vintage & retro ^ stillevens ^ upcycling van oude (bouw)materialen ^ chocolade ^ 't leven is een pickinick ^ slow cooking ^ Vandaar Flevoland ^ Almere-Buiten Flevoland Netherlands ^ Saale-Unstrut Deutschland ^^^ Voor o.a. een goeie espresso, handgemaakt design, biologische lekkernijen, taart van Pompadour, interieur & vintage winkeltjes en inspirerende mensen rijd ik gerust even om! En weet je wat.... ik heb geen haast :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>