#WKNDtip za 25/10 –> Klezmerconcert en live opname in de Verbeelding

By on oktober 10, 2014

Shtetl-Band-Amsterdam-photo-The-Klezmer-Village-full

ROOTS AND SHOOTS met meester-klarinettist Christian Dawid

Op zaterdagavond 25 oktober a.s. om 20.00 uur komt Shtetl Band Amsterdam voor de derde keer naar de Verbeelding Zeewolde (O49 in ons boek).

“Maanden geleden kregen wij het verzoek of wij een heel bijzonder project van ze wilden steunen: een concert met een live opname van hun nieuwste cd. Een belangrijke reden om ons te vragen was de warme herinnering aan het fantastisch enthousiaste publiek tijdens de twee eerste concerten. Natuurlijk is ook de bijzondere ambiance van de Verbeelding elke keer opnieuw geweldig inspirerend voor de musici”, aldus de organisatie van het concert.

Gevarieerd programma

Het nieuwe concertprogramma Roots and Shoots gaat terug naar de oorsprong van de klezmermuziek. Prachtige traditionele stukken worden gecombineerd met veel nieuwe composities in de village-klezmer stijl. Gregor Schaefer schreef een khosidl (langzaam dansstuk) als eerbetoon aan de Bagel en ook de Anne Frank Boom wordt door de band toegespeeld. Bijzonder is de suite Beregovski meets Kiselgof: een ode aan de klezmrpioniers die een schat aan Joodse muziek hebben doorgegeven aan de jongere generaties. De musici van Shtetl Band Amsterdam bespelen samen een indrukwekken instrumentarium, waaronder viool, tsvey strunes viool, bassetl, mandura, klarinet en poyk (slagwerk).

Na de jaranlange succesvolle samenwerking van Shtetl Band Amsterdam met meester-klarinettist Christian Dawid is de muzikale liefdesaffaire tussen beiden nog lang niet voorbij. Dawid is een van de leidende klezmerklarinettisten van dit moment. Zijn bloedmooie en eerlijke klank past wonderschoon bij die van Shtel Band Amsterdam. Behalve als klarinettist komt hij in dit programma ook onverwacht uit de hoek, met prachtig gezongen Jiddische liederen. In de internationale pers: “An incredibly expressive clarinet player” – klezmershack.com, “World class clarinettist with a magical lyrical phrasing” – Jüdische Allgemeine, Berlin

Waar, wanneer & Kaartjes!

Op zaterdag 25 oktober om 20.00 uur in de Verbeelding Zeewolde. Vooraf  reserveren? Stuur een mailtje naar reserveren@robvdbroek.nl. Aan de zaal een kaartje kopen kan ook (alleen contant, geen pin mogelijk). Meer informatie: www.joodsemuziek.nl of www.stichting-qem.nl Kaartjes kosten € 15,-

About Mariska Bronstring

^^^ VANDAAR / media ^ optimist ^ antieke boerderij in Saale-Unstrut ^ ecologisch bouwen ^ ons hout gestookte fornuis ^ Duitsland ^ green ^ vega-fan ^ concepts ^ nomad ^ magazine-a-holic ^ boek-o-fiel ^ vintage & retro ^ stillevens ^ upcycling van oude (bouw)materialen ^ chocolade ^ 't leven is een pickinick ^ slow cooking ^ Vandaar Flevoland ^ Almere-Buiten Flevoland Netherlands ^ Saale-Unstrut Deutschland ^^^ Voor o.a. een goeie espresso, handgemaakt design, biologische lekkernijen, taart van Pompadour, interieur & vintage winkeltjes en inspirerende mensen rijd ik gerust even om! En weet je wat.... ik heb geen haast :)